keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kesän löytöjä




Pikaisesti muutama löytö kesältä. Tämä kiva punainen tarjotin valkeilla apiloilla on hyvä lisä kokoelmaani...


maanantai 15. elokuuta 2011

Kärpässienimekko




Aiemmin, tuossa pöksyjen kohdalla mainitsin tästä kärpässienimekosta. Mekossa seikkailee sienipäisiä tyttöjä ja kun yhdistin siihen punavalkoisen pallotrikoon, tuli mekosta mielestäni oikein hieno. Neidillä on kuvassa kyllä hiukan mustat valkoiset sukkahousut, kun hän karkasi heikkalaatikolle just ennen kuvan ottoa.


keskiviikko 10. elokuuta 2011

Kattilan narraajat




Ookko nää käyny ongella tänä kesänä? Me ollaan ihan oikeastikin joella, mutta eilen käytiin vähän erilaisella onkireissulla. Me ongittiin kattiloita. Sellaisesta isosta metallinkeräys-molokista. Vietiin lasten kanssa metalleja keräykseen ja kuten tapanani on aina tarkistaa keräysastiat mahdollisten aarteiden varalta, huomasin siellä molokin kidassa kattiloita, leivontavuokia, metallirasioita, joista yksi varsinkin oli ihan pakko saada. Onneksi meillä oli mukana pyörän mustekala, eli se sellainen joustava naru, jonka päässä on koukut ja jolla sidotaan tavaraa kyytiin. Sillä mustekalan koukulla oli helppo onkia nuo kattilat ylös ja ne päätyivät mukaan kotiin viemisiksi, vaikkei ne ihan parasta laatua olleet. Kattilat on huonokuntoisia sisältä, mutta tuosta punaisesta emalisesta tulee kukkakattila, jos se ei sitä ennen päädy lasten leikkeihin, kuten tuo metallikattila on luvattu. Pitkä kakkuvuoka ja tuo reunusvuoka on sitten jo niin huonossa kunnossa, etten taida niitä ottaa tavalliseen leivontaan, vaan betonikakkujen tekoon!



Ja sitten oli tämä purkki. Tämän kun näin siellä molokin pohjalla, olin, että ei voi olla totta! Ja miten tuon saa ylös?! Tovin aikaa siinä yritin, turhaahan se on yrittää nostaa pyöreää esinettä sillä mustekalalla, kun ei ole mitään reunaa, mistä sais koukun kunnolla kiinni. Mutta en vain voinut jättää purkkia sinne. Mietin erilaisia isoja kourasysteemejä tai magneetteja tms. millä vois kaapata purkin ylös. Vaan onneksi on ruotsin lahja suomen sisutusmyymälölle. Meillä on keittiön seinässä sellainen iso, metallinen magneetti, johon voi kiinnittää esim. veitsiä. Ja kun tajusin sen, tajusin myös, että siinähän on sopivasti myös reiät päissä naruille ja voila´ saimme kuin saimmekin purkin ylös! Muitakin pieniä teepurkkeja siellä oli, vain tuo pieni venäläinen teepurkki ekasta kuvasta tarttui onkeemme. Poika hihkui ilosta kun äiti onnistui onkimisessa ja melkein hihkuin minäkin. Tuo purkki on hieno, Anita Wangelin ja mulla on samalla kukkakuviolla oleva oranssi tarjotin jo ennestään. Jos pienestä kalastelusta voi tulla iloiseksi, niin tästä kyllä!

maanantai 8. elokuuta 2011

Pöksyjä pienille Kukko -lapsille




Kesä on mennä huristellut ohi työntäyteisissä merkeissä eli en ole paljon ehtinyt koneella istahtaa. Sen vuoksi täällä on ollut hurjan hiljaista näin kesällä. Mutta nyt kun palataan arkirytmiin, ehtii koneellakin tehdä hommia. Kirppareillakin on tullut käytyä kesällä, muuten on tehtyä remonttia vain. Tässä nyt kuitenkin kuvia mun ompeluksista, mitä olen kyllä ommellut jo keväällä, mutta kuten sanottua, aika on rajallista. 



Isoveikalle tein pitkiä kalsareita, ihan tarpeeseen, ja yhdet yökkärit tuosta sinisestä viikinki-kankaasta. Lyhyt hihaisen t-paidan ja shortsit. Ja koska samasta kankaasta on myös pitkät kalsarit, voi yöpukua pitää myös talvella. Tosin meidän pojalla on ihmeellinen uusien vaatteiden kammo, hän ei suostu pitämään päällään mitään, mikä on uusi. Koska hän ei kuulemma tunne niitä vaatteita. Vaatteiden pikainen kokeileminenkin on työn ja tuskan takana. Että se ikävä kyllä vähän latistaa intoa ommella mitään, mutta koska Pikku Tipunen rakastaa kokeilla erilaisia vaatteita, se kompensoi harmistusta.