lauantai 27. lokakuuta 2012

Tee-, kahvi- ja kaakao- purkkirintamalla uutuuksia




Meille satoi perjantain vastaisena yönä lumi maahan, aikaisemmmin mielestäni kuin viime vuonna. Tuskinpa tuo pysyvää sorttia on, mutta tuli talvi, tuli kylmä ja vaikka siihen kuinka yrittää asennoitua ja henkisesti latautua, niin on se aina niin hytisyttävää ja ankeaa. Vaan tähän kylmän vuodenajan kalseuteen auttaa kuppi höyryävän kuumaa teetä, kaakaoo tai kahvia, mistä kukin eniten tykkää.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Äidille ja tyttärelle




Käsi ylös kuinka monella oli 80-luvulla putkikassi? Mulla ja siskolla ei ollu kuin tuollaiset pienet putkikassit, siskolla punainen ja mulla tuo sininen. Äiti oli sitä mieltä ettei pilata lasten ryhtiä putkikassilla vaan reppu se koululaisella olla pitää. Äiti oli ehkä oikeassa, mutta silti olin kauhean kade luokkakavereille, joilla oli oikea, iso putkikassi. Tykkäsin silti tuosta pienestäkin, voisin käyttää sitä vieläkin käsilaukkuna esim. mutta kantohihna on kadonnut ajan saatossa jonnekin. Tuo isompi putkikassi löytyi keväällä kirppikseltä ja nyt minulla on siis oma iso putkikassi, jee! Ja jotta perinteet säilyvät äidiltä tyttärille, oma tyttöseni saa tuon pienen putkikassin käyttöönsä.

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Astioita ja muuta keittiökamaa




Näin hauskan kukan sain tehtyä keväisistä kirppislöydöistä. Servettirenkaita, lasilautasia ja keltainen valurautapata. Keltaiset servetit eivät kylläkään ole kirppislöytö vaan ihan tuosta naapurimaan Heikki&Mauri kaupasta tilatut. Nuo lasilautaset ostin vaikka en ole aivan varma että onko ne oikeasti Luna-sarjaa vai ei, en ole vielä saanut täyttä varmuutta asiaan. Hyvin lähellä oikeata ne kuitenkin ovat ja kuusi kappaletta kauniita lasilautasia ei ole koskaan huono ostos.