lauantai 15. helmikuuta 2014

Matkalaukkuun mahtuva laatikkopeikko



Mulle annettiin haastava ompelutehtävä ja kaksi viikkoa aikaa toteutukseen. Mieheni pyysi, josko voisin ommella hänelle aikuisen ihmisen peittävän laatikon, joka pitää vielä mahtua matkalaukkuun. Onneksi meillä oli vintillä lasten vanha tunnelitelttahässäkkä, josta saatiin telttakepit käyttöön. Niillähän se kokoontaitettavuus menee kätsästi. 

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kunhan vaan kysäsen...




Jos ompelukonepöytä näyttää tältä, ni tarkoittaako se silloin, että sitä ilmiselvästi käytetään aivan liian vähän? 

tiistai 11. helmikuuta 2014

Luekko nää palijon?




Mää niin tykkään kirjoista. Tykkään niitä lukea, tykkään katella ja erityisesti tykkään niitä hamstrata. Kirjat ovat minun suuri heikkouteni, kuten Dorcas Lane sanoisi Candlefordin postineidissä. Se, joka on katsonu sarjaa, tietää mitä tarkoitan, Dorcasilla niitä heikkouksia nääs piisaa.

torstai 6. helmikuuta 2014

Mitä tehdä epäonnistuneesta piparitaikinasta?



Syödä, tietty joo, mutta jos on vahingossa tehny vieläpä tupla-annoksen,  ni eihän sitä jaksa kaikkea taikinaa syödä. Mulle kävi joulun alla juurikin niin, että tein tupla-annoksen piparitaikinaa ja huolimaton kun olin, taikinasta ei tullut kaulintakelpoista ollenkaan.  Luultavasti sokeri ei ehtiny sulaa kunnolla ja jäi kiteiseksi niin, että taikinan kauliminen oli yhtä tuskaa. Niin meillä sitten syötiin viipalepipareita ja loput taikinasta pistin pakkaseen odottamaan inspiraatiota.