maanantai 8. elokuuta 2011

Pöksyjä pienille Kukko -lapsille




Kesä on mennä huristellut ohi työntäyteisissä merkeissä eli en ole paljon ehtinyt koneella istahtaa. Sen vuoksi täällä on ollut hurjan hiljaista näin kesällä. Mutta nyt kun palataan arkirytmiin, ehtii koneellakin tehdä hommia. Kirppareillakin on tullut käytyä kesällä, muuten on tehtyä remonttia vain. Tässä nyt kuitenkin kuvia mun ompeluksista, mitä olen kyllä ommellut jo keväällä, mutta kuten sanottua, aika on rajallista. 



Isoveikalle tein pitkiä kalsareita, ihan tarpeeseen, ja yhdet yökkärit tuosta sinisestä viikinki-kankaasta. Lyhyt hihaisen t-paidan ja shortsit. Ja koska samasta kankaasta on myös pitkät kalsarit, voi yöpukua pitää myös talvella. Tosin meidän pojalla on ihmeellinen uusien vaatteiden kammo, hän ei suostu pitämään päällään mitään, mikä on uusi. Koska hän ei kuulemma tunne niitä vaatteita. Vaatteiden pikainen kokeileminenkin on työn ja tuskan takana. Että se ikävä kyllä vähän latistaa intoa ommella mitään, mutta koska Pikku Tipunen rakastaa kokeilla erilaisia vaatteita, se kompensoi harmistusta.




Tein pojalle myös yöhaalarin, koska mun mielestä ne on kerrassaan ihania ja hirmu käytönnöllisiä lapsilla, varsinkin talvella, kun ei tarvi miettiä paljasta alaselkää. Yöpuvusta tuli aika hurja lopulta, kangas olikin niin kirjava, että sitä ois pitäny rauhoittaa jollain muulla yksivärisellä kankaalla kuin oranssilla. Mutta hienot tuli, ainakin vauhtia niissä piisaa, parempaa kuvaakaan en saanut, kun vauhtia oli niin. Kangas on Metsolalta tilattua autotrikoota, sinisenä.



Tyttelille tein myös pöksyjä, tässä kuvassa esitellään viidakko -pöksyjä. Pikku Tipusella on vanhat trikoosta tehdyt löysät kalsarit, jotka on kasarimallia eli väljät kuin mitkäkin, mutta lyhyet. Niitä neiti on kuitenkin tykännyt pitää ja minusta ne näyttää myös kivoilta päällä kun lahkeet nostaa polven alapuolelle. Niistä sainkin sitten ajatuksen tehdä samankaltaisia pöksyjä ja niitähän tuli monet. 



Housuja tuli kerralla viidet. Trikoo ja joustofrotee ovat niin sopivan pehmeitä ja joustavia just tällaisiin pöksyihin. Tein niihin vielä pitkät lahkeensuuresorit, jotta käyttövuosia tulee lisää. Ja nämä pöksyt menee varmasti ainakin kaksi vuotta vielä. Siis jos Pikku Tipu ei yhtäkkiä päätä venähtää pituutta ihan hurjasti. Paitsi noissa viidakko -pöksyissä käytettyä mustaa resoria oli varastoissa sen verran vähän, että tein sitten lyhyet resorit.



Tilasin tuota ihanaa kärpässienitrikoota ihan liian vähän, jostain syystä ajattelin, että käytän sitä vain somisteena johonkin. No, tein siitä ensin mekon ja lopusta halusin kuitenkin myös housut, joten jatkoin niitä punaisella pallotrikoolla. Jota tuli kyllä mielestäni hiukan liikaa kokonaisuuteen nähden, mutta nyt housut ovat ainakin oikean mittaiset. Ja minusta ehdottomasti hienot!



Nämä on kuitenkin mun suosikit eli Metsolan Sunray -joustofotee keltaisena. On ihanan pehmeä laatu, housuiksi lapselle niin hyvät. Ja tuo resori löytyi omista  varastokankaista eli raidallista mustaa resoria, joka sopii täydellisesti tuohon kukkaan. Niin ihanat!

Ei kommentteja: