perjantai 21. maaliskuuta 2014

Uusia astioita




Tässäpä viimeisimmät astialöydöt mitä kirppikseltä on meille kotiutunut. Valkoinen emalivuoka, tätä samaa kokoa löytyy ennestään jo neljä kappaletta, sekä yksi isompi ja pari pienempää. Miksi neljä samanlaista? No, tuo on hyvä koko yhdelle pitsalle tehdä leivinuunissa. Ja tuo valkoinen oli lähes vastustamaton. Puisia aterimia, niistä tykkään. Vastaavat mustat bakeliittiset on muisto lapsuudesta. Itseasiassa tahtoisin oikeasti kerätä Lion-sarjaa, puisena, mutta kun siihen ei koskaan ole varaa, tyydyn näihin halpiskorvikkeisiin. Lisäksi löytyi kuusi kappaletta juomalaseja, samoja, joista yksi oli jo löytynyt aikaisemmin. 




Sitten vielä pari tarjotinta, pyöreä kukallinen sekä neuvostoliiton aikainen tuollainen soikea tarjotin. Tuota kokoa ja mallia mulla ei aikaisemmin löydykkään. Ihan hauska. Pohjassa on teksti Made in UUSR/Norma/70 kop. Tuo oranssi voirasia, Dialene Better Maid, muovikristallikannella oli hauskuudessaan vastustamaton. Ja lapsethan ihastui siihen ikihyviksi. Ei tainnut tulla siitä äidille voirasiaa tai muutakaan, kotiutui suoraan lasten leikkeihin.



Eikä tietenkään kirppiksellä käyntiä ilman purkkilöytöjä! Vihreä Jacksons of Piccadilly uusin, muut vanhoja. Fazerin ananaspastillit, isompi, tavallisin, muut erikoisia. Jos pitää nimetä kolme parasta, niin ehkä erikoisin ja upein on tuo Pauligin tee, toisena sen alla oleva intialaisvaikutteinen kulmikas brittiläinen ja kolmantena punainen Hellas. Hellaksen pohjassa on muuten Kuninkaallinen hovihankkija -tarra, joita löytyy ihan sarjaksi asti. Minultakin. Tällaisia purnukoita tällä erää.

Ei kommentteja: