maanantai 11. huhtikuuta 2011

Optinen omena


 
Käväistiin akkaporukalla Finlaysonin Heinolan tehtaanmyymälässä ja sieltä tarttui mukaani mm. tätä ihanaista optista omenaa sekä sinisenä että limen vihreänä. Sininen oli löytölaarissa alle 9 € /kilo, kakkoslaatuista ja pieninä paloina, mutta kun käänsin koko laarin sinnikkäästi läpi löysin pitkän yli kolmemetrisen palan ja sille vielä kaveriksi toisen. Nyt kun niitä vierekkäin kattelen, huomaa, että värivirhettä on, mutta ei sitä oikeasti edes huomaa, toinen on toisella puolen ja toinen toisella. Vihreä oli ykköslaatuinen valmis pala, pienempi pala, joka maksoi siis enemmän kuin nuo siniset. On tosin myös vahvempaa laadultaan kuin sininen.

Tein sinisestä tuplapussilakanan, kun niitä ei ole valmiina edes tarjolla ja ovat muutenkin niin turkasen tyyriitä. Olen tehnyt tällä samalla mallilla useampiakin ja huomannut erityisen käteväksi, kun voi sinkkupussista tehdä tuplan. Eli lisään valkeasta tai muusta yksivärisestä lakanan reunoihin leveät kaitaleet, samalla kuosillinen osa saa ikäänkuin kehykset vierelleen ja kuten tässä tapauksessa rauhottaa tuota optista omenaa. Kangasta jäi hyvin myös tyynyliinoihin.

Vihreästä tein pojalle sinkkupussin eli kierrätin valkoisen alulakanan pussin toiselle puolelle.  Ja myös tähän tein tyynyliinan. Käytin kirppikseltä ostettuja hyväkuntoisia alulakanoita myös tuossa sinisessä lakanassa, niitä on kirppikset pullollaan ja ne on usein ihan hyvälaatuisia, jos vain jaksaa penkoa vähän tarkemmin. Eli molemmat tuli todella edullisiksi sen lisäks että on todella hienot, lapsi tykkää myös hirveästi omastaan.

2 kommenttia:

Hempukka kirjoitti...

Hih!

Mie heti löysin tänne.

Voisitkos joskus hurauttaa meille kahdesta Marimekon pussilakanasta tuplan? Sellaset ois tuolla kuleksimassa.

Me löydettiin meijän talo tänään :)

-Emilia.U

Rouva Kukko kirjoitti...

Hei, kiva että löysit! Aivan hyvin voin ommella, jos vaikka kesällä löytyis sopiva väli. Ja hienoa, jos talo löytyi!