keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pyyhkeitä keittiöön






Pääsiäinen oli kaikin puolin ihana viikonloppu. Sain olla ihan yksin kotona melkein neljä kokonaista päivää, kun mies otti lapset ja lähti mökille pääsiäiseksi. Aurinko helli lämmöllään, oli rauhallista, vapaata, aamulla luin lehteä ja söin aamiaista ulkona rappusilla auringossa ihan rauhassa, söin tietysti myös suklaamunia ja tein just sitä mitä huvitti. Ehdin vähän askarrella, ommella ja puuhailla ulkona pihahommissa. 

Ompeluksia oli piiitkästä aikaa ihana tehdä, kun sai kerrankin rauhassa surruutella. Ei ollut ketään kyselemässä, että mitä tapahtuu tuosta napista, mitä tuo tekee, miksi se tekee noin jne. Sainkin tehtyä ihan hyvän määrän lapsille housuja, joista kuvia myöhemmin. 





Tein myös muutaman keittiöpyyhkeen. Minä pidän puuvilla ja pellavaisista keittiöpyyhkeistä ja keräilen niitä kirppareiltakin, jos edullisia sattuu löytymään. Olin aiemmin ostanut eräästä ruotsalaisen vaateketjun koti-osastolta kaitaliinan. Mietin, ettei minulla kuitenkaan ole tarvetta kaitaliinalle ihan just nyt, mutta pyyhkeille kylläkin, joten leikkasin kaitaliinan kolmeen osaan.




Sain siitä kaksi isompaa pyyhettä ja yhden pienen porkkanapyyhkeen. Tuolla samalla porkkanakuosilla on jo valmiina olemassaan keittiöpyyhe, jonka olin myös hommannut, ja noista isoista pyyhkeistä tuli juurikin samankokoiset. Pikkupyyhe on varmasti mainio, esim tuoreen leivän päälle pöytään katettuna, johon iso pyyhe usein on liian iso.

Nyt minulla on neljä kivaa pyyhettä, joiden kuvat kuulemma on Carl von Linné'n kasvien luokitusjärjestelmän kuvitusta 1700-luvulta.

2 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Näppärää! Noin kauniit kuvatkin.

Rouva Kukko kirjoitti...

Kiitos, nuo liinasta leikatut pyyhkeet tuli itseasiassa edullisemmiks kappaleelta kuin tuo valmiina ostettu.