sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hassut lappalaiset ja pari peliä



Tuossa kahden purkki kirppistelyn välillä on tullut käytyä myös Järvenpään kierrätyskeskuksessa, missä tuli tehtyä hyviä löytöjä pitkästä aikaa. Lapset kun joutuu mun kaa käymään kiepparilla, motkottaa joka kerta, ku niiden mielestä sieltä ei koskaan löydy mitään kivaa. 



Totta kyllä, lelujen määrä on vähentynyt huomattavasti, mihin lie sitten kierrätyskeskukseen tarjotut lelut päätyvät, tiedä sitä. Tällä kertaa löytyi kuitenkin Isoveikan mieleen juurikin pärisyttävä Prätkähiiri lautapeli. "Polta kumia toimintapelissä" kuten slogan vaatii ! Lisäksi löytyi Reiner Knizian laatupeli, Lohikäärmeiden aarre, eräänlainen muistipeli. Sekä ihan älytön palapeli koottavaksi, mutta ehkä joku päivä on aikaa ruhtinaallisesti kuluttaa palapeliin, jonka kuvitus on merikortista suoraan. Kartassa kyllä on myös Utö, jolla on tullut käytyä. Ehkä eniten vastikään kuolleen isän muistolle tuli tämä palapeli hankittua.



Tietysti mukaan lähti myös yksi purkki, brittiläinen,  ei kovinkaan vanha, tai sitten vain tosi hyvin säilynyt. Ihana, tykkään kovin. Myös pieni herkkuleivontakirja löytyi, vaikka meillä kyllä pitäis emännän lopettaa herkkujen leipominen, tahtoo herkut kertyä liikaa emännän vyötärölle. Tässä kirjasessa oli kyllä muutamia hyviä ohjeita, eikä keittokirjoja voi olla liikaa, eihän ?!




Lisäksi löytyi nämä hauskat pellavaliinat, lappalaisten elämää kuvituksena. Jokaisessa liinassa on muuten lentokone, katsokaas tarkkaan. Liinoja on viisi erilaista,  joista vain yksi oli pesty aikasemmin, kaikki muut oli täysin iskemättömiä. Sopii hienosti mun mielestä vaikka joulupöytään sitten kun ei enää niitä joululiinoja jaksa käyttää. Tuo ekassa kuvassa oleva jouluinen taskupussi oli minusta kaunis ja pääsee ehdottomasti jo heti tänä jouluna ansaitulle paikalleen.

Ei kommentteja: