sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappulöytöjä ja aarteita




Kävin lasten kanssa vapunaattona hakemassa vappupallot ja samalla pyörähdettiin kirppiksellä. Monestihan on niin, että jos ei ole pitkään aikaan päässyt käymään koluamassa kirppiksiä, tekee ihan mahdottomasti löytöjä. Ainakin minulle käy usein niin, kuten nytkin. Löysin lapsille varvassukkia, ja yhdet vielä moneksi vuodeksi liian isot marimekon raitapöksyt, mutta koska ne oli vain euron, hamstarasin ne säästöön. Lisäksi löytyi englanninkielinen luukkukirja, joka tulee olemaan tosi nasta siinä vaiheessa kun kieltä aletaan opiskelemaan ja Marimekon papukaija-syvä lautanen, kolme euroa kololla, mutta eipähän sitten ainakaan harmita, jos laps sen särkee.



Tietysti matkaan tarttui muutama keittöpurkki, suht vanhoja ja kivoja. Tuo vaaleansininen lintukuosi näyttää hieman Aarikan kuosilta, mutta purkin pohjassa ei ainakaan ollut mitään merkintöjä. 




Kattiloita ei koskaan voi olla liikaa, ainakaan näitä Finellin ihania emalikattiloita. Tämä on myös Esteri Tomulan suunnittelema kuosi, Ruusukaali, valmistettu vuosina 1968 - 70. Kattila on tosi hyvässä kunnossa, vain muutamasta kohdasta emali vähän pudonnut ja maksoikin vain 13 euroa!



Ja viimeisenä se kaikken paras, eli aarre. Vanha seinälamppu, vanhoilla pölyillä, mutta muuten ehjä. Kankainen, punainen lamppuosa ja valettu metallinen seinäkannatin. Juuri täydellinen meidän vanhaan taloon, kunhan saadaan remontti valmiiksi. Tulee ehkä olohuoneeseen, lukunurkkaukseen, aivan ihana. Lamppuosaa voi vähän käännellä ja säädellä, kamalan harmaan johdon vois aikanaan vaihtaa vanhanaikaiseen kankaiseen. Punaista kupuakaan ei tarvi vaihtaa, jos nyt vähän putsais enimpiä pölyjä pois. Ois lähteny varmasti mukaan, vaikka ois ollu kalliimpikin, mutta viidellä eurolla, ehdottomasti! 

6 kommenttia:

Liisa kirjoitti...

Oi, olen kyllä kateudesta vihreä tuosta Dr. Seussista! Itse katselin samaa kirjaa Etsyssä, mutta en raskinut ostaa ja vieläkin harmittaa...

Rouva Kukko kirjoitti...

Minustakin se oli kyllä kiva löytö, tosi mukavsti riimitelty. Kunhan lapset vähän oppii kieltä, niin varmasti luukut aukeaa eri tavalla ;)

Tupu Pupuna kirjoitti...

Minä löysin kanssa 2 tuollaista sinistä lintupurnukkaa viime viikonloppuna :)

Rouva Kukko kirjoitti...

Oi, oikein kaksin kappalein, hieno löytö!

pikkudidi kirjoitti...

Hienoja löytöjä, varsinkin tuo kattila on aivan ihana!

Rouva Kukko kirjoitti...

Kiitos, kattilan on vähän erikoinen tapaus sikäli, että en tiedä raskisinko lainkaan käyttää sitä. Vaikka on kyllä ihan käytettävässä kunnossa. Ja ainakin magneettirestin perusteella voisi mahdollisesti käyttää myös tulevalla indukstioliedellä. Mutta ehdottomasti kyllä niitä kattiloita joita ei piiloteta kaappiin!