maanantai 16. toukokuuta 2011

Metalliroskiksen paperointi




Toisinaan päivät vain hujahtelevat mennessään ja ei millään ehdi istahtaa koneelle päivittämään postauksia. On kasvimaan rakentamista, kevät kylvöjä ja kukkamaan putsausta, kompostihommia ja lasten kanssa pihalla leikkimistä, uutta keinua, liukurataa ja hiekkalaatikkoleikkejä. Ja sitten toisinaan on aikaa vaikka joka päivä. Kuten tänään kun vettä on tullut lähes koko päivän. Ajattelin nyt esitellä teille jo aiemmin mainitsemiani pääsiäisen askartelun tuloksia. 



Eli alkuastelma oli tämä, läjä vanhoja aikakausilehtiä, liimaa ja kirppikseltä löydetty pieni metallinen roskis. Ensin etsitään lehdistä sopivia mainoksia ja leikataan ne.



Sitten liimataan ja sovitellaan ja siistitään reunoja.



 Ison pyöreän osan liimaaminen oli helppoa...



...kaarevan kannen sitä vastoin huomattavasti mutkikkaampaa. Kansi on heilurimallia, eikä lainkaan irrotettavissa ja sen kaarevuus toi lisähaastetta. Kanteen paperia liimatessa piti tehdä ensin toinen reuna lähes valmiiksi ja vasta sitten pystyi liimaamaan toisen reunan. Laitoin kanteen sarjakuvan, jota olisi kiva lueskella vessassa asioidessa ja kannen sisäpuolelle Ratsupoliisi Kingin yllättämään käyttäjän.
 


Lopuksi lakkasin koko roskiksen kahteen kertaan ulkoilman kestävällä lakalla, koska roskiksesta tuli meidän ulkohuussin roskis. Homma oli helppoa ja suht nopeaa, näitä teen varmasti lisää, kunhan sopivia aihioita löytyy. Huussin isompi kuivikeastia esimerkiksi odottaa jo kovasti uusia vaatteita ylleen. 

Ei kommentteja: