lauantai 27. lokakuuta 2012

Tee-, kahvi- ja kaakao- purkkirintamalla uutuuksia
Meille satoi perjantain vastaisena yönä lumi maahan, aikaisemmmin mielestäni kuin viime vuonna. Tuskinpa tuo pysyvää sorttia on, mutta tuli talvi, tuli kylmä ja vaikka siihen kuinka yrittää asennoitua ja henkisesti latautua, niin on se aina niin hytisyttävää ja ankeaa. Vaan tähän kylmän vuodenajan kalseuteen auttaa kuppi höyryävän kuumaa teetä, kaakaoo tai kahvia, mistä kukin eniten tykkää.

Nämä purkkiset on kuvattu vielä kun oli lumeton maa. Kauan näiden kuvaamiseen menikin, kun ei millään tuntunu olevan sellaista päivää ettei sataisi. Meillä on niin kauhean pimeää täällä sisällä ettei millään saa hyviä kuvia ellei mene ulos. Paitsi jos ulkonakin sataa. Tämä kuvauspäivä ei ollu ihan se kaunein päivä, kuvatkin on ankean harmaita kaikki. Oli silti kuvattava ilman aurinkoa kun sade piti taukoa. Hetken kuluttua lopettamisesta sitten taas jo satoikin.Teepurkkeihin on tullut täydennystä, tuo edellisessä kuvassa näkyvä iso satama-aiheinen, johon siis mahtuu hyvin lähes kilon verran teetä. Myös tämä pieni kiinalaisen vihreän teen -purkki on hienosti kuvitettu, näitä harvemmin vanhoina markkinoilla liikkuu. Tämä on ihan sitä perus teepurkkikokoa, eli täydentää valikoimaa oikein kivasti. Ja mä kyllä tykkään kiinalaisesta ja japanilaisesta tästä tallaisesta kuvituksesta.Näissä tällä kertaa löytämissäni purkeissa on jotenkin tosi kivoja kuvituksia, kuten tässäkin Viri -kaakao purkissa. Lapset ovat eväsretkellä hyvinkin 70 -lukulaisissa tunnelmissa. Tässä purkissa on poikkeuksellisesti muovikansi, joka on kyllä mielestäni myös oikein toimiva. Minusta tämä on ihana ja ehdottomasti yks mun suosikeista. Muistan Viri-kaakaon lapsuudestani, vaikka meillä juotiin aina O'boyta. Oiskohan tuosta ollu jotain mainoksia tms. että on jäänyt muistin sopukoihin.Nämä kaksi purkkia ei oikeastaan ole varsinaisia otsikon mukaisia purkkeja, mutta eikös hunaja hyvin oleellisesti kuulu osana teenjuontiin? Ja voihan sitä kahviinkin laittaa. Ainakin mulla kuluu hunajaa teen kanssa paljon. Nämä norjalaiset hunajapurkit tuli siskoni matkassa norskelasta valitettavasti tyhjinä. Oikeastaan pidän norjalaisten tavasta purkittaa hunajansa metallipurkkeihin, mieluummin näitä katselee kuin niitä suomalaisia rumia muovitörtsejä. Ja näissä on mukavaa keräilymeininkiäkin, eikö vain? Tosin se, että liukeneeko tuosta metallisesta purkista hunajaan mitään ylimääräisiä vaarallisia aineita, siihen en osaa sanoa muuta kuin että ehkä muovi sikäli perustelee paikkansa.Samalla kirppistelykierroksella ruokakaupasta ostoskoriini löysi tiensä myös tämän vuoden Juhla Mokka Jubileums'n jota oon jo etsiskellytkin. Kuvituksen on tänä vuonna tehnyt minulle ennestään tuntematon kuvittaja Lotta Nieminen, vaikka hän on kyllä kuvittajana tehnyt paljon töitä, lähinnä ulkomailla. Ehkä siksi ei ole mun silmiin osunut kuin joitain lehtien kuvituksia, jotka taas sitten poikkeaa tästä JUhlaMokan kuvituksesta paljonkin. Jos joku muistaa Habitare-messujen mainokset vuodelta 2010, niin ne on Lotan käsialaa ja tätä samaa tyyliä, mistä muistan tykänneeni jo sen Habitaren mainoksen nähtyäni. Mä tykkään, taas, pakko myöntää, Lotta Niemisen käden jälki on ihanaa ja kuvitus oivaltavaa ja iloista, tuo hymyn huulille. 

2 kommenttia:

Jaana/Hattaralandia kirjoitti...

Kivoja purkkeja. Mäkin tykkään tuosta Juhla Mokka purkista.

Rouva Kukko kirjoitti...

Kiitos. Niin, kiva se on tänäkin vuonna. Minusta Paulig löytää hyviä kuvittajia purkkeihinsa, siellä on ajnahermolla olevat tyypit töissä. OOn kyllä miettiny, ett mitä tekisin jos joku vuosi kohdalle sattuu kerrassaan kaamea kuvitus? Ehkä se ois kuitenkin ostettava, kokoelmani on niin katkeamaton, tai ehkä ei...