lauantai 23. huhtikuuta 2011

Juhla Mokka Jubileums


Löysin ruokakaupassa asioidessani uusimman ihanuuden eli Pauligin Juhla Mokan vuoden 2011 kahvin säilytyspurkin, jonka ulkoasun grafiikan on suunnitellut Pietari Posti. Tekee aivan upeeta grafiikkaa mun mielestä, tykkään. Olihan tuo purkki taas pakko ostaa, Paulig on keksinyt hyvän keinon nyhtää ihmisiltä rahaa erikoispurkeillaan. Tähän asti olen tykännyt noista jokaisesta, uusimman ilmestymistä ehdin jo vähän odottaakin.
Mä koukutuin noihin purkkeihin heti tuosta ensimmäisestä, joka oli Klaus Haapaniemen vuonna 2008. Jostain syystä en heti purkkia ostanut, kun sen kaupassa näin ja jäin siksi ilman, kun ne myytiin hyvin pian loppuun. Sitten yllätys, yllätys, löysin purkin vuoden jälkeen odottamatta lähes naapurista, pienestä kyläkaupasta! Sen jälkeen viisastuneena olen ostanut uusimman purkin heti kun olen sen kaupassa nähnyt. Tosin Sanna Annukan (2009) purkin kanssa oli käydä lähes samalla tavoin eli isoista ruokakaupoista missä kävin, purkit myytiin heti, mutta meidän kyläkaupasta löysin, jee! Purkkien järjestys tuossa kuvassa on näköjään vähän väärä eli ensimmäisen teki Haapaniemi, sitten Sanna Annukka, seuraavana vuonna (2010) grafiikasta vastasi Sanna Mander ja uusimman on tehnyt siis Pietari Posti.

Säilytän noissa suolaa, maitojauhetta, intiaani- ja fariinisokeria, jotka kaikki vaatii ilmatiiviimmän purkin kuin lasipurkki, jotteivat paakkuunnu kauheesti. Varsinkin maitojauheelle ja fariinisokerille voi käydä köpelösti tavallisessa purkissa, olen eräänkin kerran yrittänyt epätoivoisesti kaapia kuivuneesta köntistä edes vähän jotain leivonnaisiin. 

4 kommenttia:

Tupu Pupuna kirjoitti...

Voi kiva postaus, empä olisi muutoin tiennyt uudesta purnukasta :) Niin pikaseen käyn aina ruokakaupassa, että en ehdi mitään katsella, mutta täytyypäs heti ensi viikolla katsella sillä silmällä :D Tuo ensimmäinen minulta puuttuu, jospa löytyisi joskus kirppikseltä. Aika suolaiseen hintaan tääälläpäin kirppiksellä trokarit ainakin tuota Annukan kuosittamaa purkkia myyvät.

Rouva Kukko kirjoitti...

Varmaan on aika suolasia hintoja Annukan purkeista ja voi olla tuosta ensimmäisestäkin. Toivotan onnea etsintöihin!

Noita Haapaniemen purkkeja oli ainakin vähän aikaa sitten vielä siellä kyläkaupassa. Mutta ne pyytää siitä kovaa hintaa, muistaakseni jotain yli kaks kymppiä. Kun kuulemma on keräilytavaraa. Ja uus. Oliko peräti vielä kahvipakkettikin siellä sisällä. Voi käydä vilkaseen ohikulkiessani vieläkö niitä siellä on, ei oikein meidän kyläkaupassa nuo keräilyharvinaisuudet liiku ;)

Pilvi kirjoitti...

Heip - saisinko lainata näitä kuvia omaan blogiini? Haluaisin esitellä uuden juhlarasian, mutta sen isoa kuvaa ei meinaa löytyä muualta.

Laitan merkinnän blogistasi alle :)

Rouva Kukko kirjoitti...

Susanne, lainaa vaan, kiva jos kuvista on hyötyä.