tiistai 1. toukokuuta 2012

...syöny keväällä perhosia ja ruusuja?



Tein tänä vuonna ensimmäistä kertaa rosetteja vapuksi. En ollu etes koskaan aiemmin maistanu niitä, tosin hyvin samalla ne maistuu kuin tippaleivätkin, mutta ehkä pikkuisen paremmalle. 






Löysin kirppikseltä pari vuotta sitten tämän vanhan saksalaista alkuperää olevan rosettiraudan, johon kuuluu sekä perinteinen ruusun mallinen rauta että myös ihana perhosen mallinen rauta.



Taikinan tekoon löytyi ohjekin lähempää kuin muistinkaan, aikaisempi omistaja oli kirjannut ohjeen hyvään talteen, laatikon pohjaan. Siellähän se on parhaassa tallessa ensi kertaa varten taas. Lisäsin ohjeeseen Hesarin ruokatorstain ohjeen mukaisesti vähän myös sitruunankuoriraastetta, koska pidän sitruunan mausta leivonnaisissa, mutta raastetta olisi saanut olla enemmänkin, ei se oikein maistunut.



Ihan ensimmäiset rosetit ei onnistuneet lainkaan, öljy oli ihan liian kuumaa, niin ettei rosetti ehtinyt paisua lainkaan ja minä jo ajattelin, että oikeasti, voiko tämä olla muka näin vaikeaa! Mutta sitten pieni jäähdyttelytauko sekä öljylle että emännälle teki hyvää ja johan alkoi rosetteja syntymään. Tässä sekä ruusu että perhonen valmiina, itse tykkään ehdottomasti tuosta perhosen mallista enemmän.



Katoin pihalle pienen vappupöydän, tuoreita rosetteja ja itse tehtyä simaa, jossa maistui ihanasti inkivääri ja sitruuna. Myös sen ohjeen bongasin Hesarin ruokatorstain sivuilta, rakastan myös inkivääriä kaikessa ruuassa, erityisesti juomissa. En hirveästi simasta välitä, mutta tästä simasta tuli kyllä oikeasti hyvää ja tätä voisi tehdä ihan muulloinkin, ei vain vapuksi.

Ihanaa kevättä kaikille!



Ei kommentteja: