lauantai 16. helmikuuta 2013

... tehny siirtotöitä millon viimeks?
Tiedättehän nuo ärsyttävät mutta ah! niin elintärkeät siirtotyöt, joita ilman meillä kaikilla ois paljon epäsiistinpää, hyllyt epäjärjestyksessä tai vessa siivoamatta. Enkä tarkoita nyt töitä, joissa siirrellään tavaroita paikasta toiseen, vaikka sitäkin nuo tavallaan on vaan niitä töitä kun pitäis oikeasti tehdä jotain hirmu tärkeää kuten opinnäytetyötä tai ikkunaremonttia tms. ja yhtäkkiä huomaatkin että on paljon mielenkiintoisempaa järjestää kauan epämääräiseltä kaatopaikalta näyttänyt kirjahylly tai pyyhkiä pölyt kirjoista tai mitä ihmeellisempää ikinä nyt keksiikään, kunhan vain ei tarttis tehä just sitä oikeaa työtä.


Tein ite niin hienon siirtotyöprojektin, että on ihan pakko sitä hiukan tässä esitellä. Mun piti kömpiä tuonne kylmälle remonttipuolelle hommiin, mutta ku en jaksanu niin keksin että nytpä teen tästä äkkiseltään nämä kauan mietityt varakannet mun kalenteriin. Tarvitaan siis vanha pokkari, sopivan kokoinen kalenteriin nähden, tietysti. Mulla on käytössä tuollainen puutarhan vuosikalenteri, mutta siinä on niin sovinnaisen tylsät kannet, vaikka muuten onkin erittäin käytännöllinen. Paljon kirjoitustilaa joka päivälle ja lisäksi vielä paljon ylimääräistä muistiinpanotilaa, sekä tietysti suomenkielinen kalenteri ja nimipäivät ym. Niin ja kalenteri jatkuu pitkälle huhtikuulle asti seuraavaa vuotta mikä on kans erittäin käytännölliseksi todettu parannus kalenterissa. Hirveän hyvä kalenteri, jos joku etsii sellaista, niin vinkki, vinkki, saa ihan kirjakaupoista tammikuun alussa. Mutta siis kannet rumat kuin mitkäkin.Lisäksi tarvitaan paljon kalenteria isompi pala kontaktimuovia. Toki tämän voi tehdä myös eri tavalla, mutta minä halusin kannet jotka kestää reissun kuin reissun, kassinpohjalla vietetyt hetket ja ulkona kesäteatterin penkille jätetyt äkkinäiset kuurosateet ilman että tarvii olla huolissaan kastumisesta. Kontaktimuovia siis.Sitten vain vähän leikellään ja taitellaan ja hups! hienot kannet on valmiit. Tein kannet niin että voin käyttää samoja kansia myös ens vuonna ja sitä seuraavana, koska kalenteriahan en aio aivan heti olla vaihtamassa, niin hyvä se on. Vähän huono on tuota kontaktimuovia kuvata kun kiiltelee niin kovin, mutta tein kannet niin, että myös sisäpuolelle tuli pieni tasku, johon itse kalenterin kannet sujautetaan. Kyllä tätä kalenteria nyt kelpaa kuljetella mukana ja nostaa pöydälle esiteltäväksi, niin kerrassaan hieno siitä tuli. Ja jos vastaan tulee sopivan kokoiset toiset kannet, voi tehdä varakannet ja vaihdella kansia mielialan mukaan. 

2 kommenttia:

tarjah kirjoitti...

Hei hiano! Tuo sisäsivulla olevan kalenterin päällä oleva läpinäkyvä tasku on hieno idea. Itse päädyin päällystämään kalenterini kankaalla ja liima-vesiseoksella. Sisäkannen kalenterin näkyviin jättäminen oli aikas haasteellista, onnistuen kuitenkin, kohtalaisesti, sinä sen sijaan loistavasti :)

Rouva Kukko kirjoitti...

Kiitos, kiitos! Kyllä tuon taskun onnistumisessa oli aikamoinen miettiminen ja käänteleminen ja silti oli vahingossa mennä väärin. Onneksi en sentään ihan kaikkea varaa ollu ehtinyt leikata pois.