maanantai 15. elokuuta 2011

Kärpässienimekko
Aiemmin, tuossa pöksyjen kohdalla mainitsin tästä kärpässienimekosta. Mekossa seikkailee sienipäisiä tyttöjä ja kun yhdistin siihen punavalkoisen pallotrikoon, tuli mekosta mielestäni oikein hieno. Neidillä on kuvassa kyllä hiukan mustat valkoiset sukkahousut, kun hän karkasi heikkalaatikolle just ennen kuvan ottoa.


Minulla ei ollut valmista kaavaa tähän mekkoon, tein sen vanhoista mekoista soveltaen kahta eri mekkoa. Laitoin vasemalle olalle nepit ja hieman rypytystä hihojen pyöriölle, jota tosin olisi voinut olla ehkä enemänkin. Huolittelin pääntien pallotrikoolla ja hihansuut sienitrikoolla, helmassa on yksinkertainen käänne.Olkapään neppikiinnityksen olen kehitellyt itse eli pohjalla on tavalliset KAM-nepit, joiden näkyviin jäävän kannan olen päällystänyt mekkokankaalla. Minulla oli iso läjä luonnonvalkoisia neppejä, jotka ei oikein sopineet tähän mekkoon, jossa on kovaa valkoista. Siten nuo päällystetyt nepit toimii tosi kivasti.
Tein samalla tekniikalla nepit Isoveikalle trikoopaitaan, ja ne on kyllä kestäneet hyvin käytössä sekä pesussa. Tuossa ralliauto -kankaan alla on vielä kaksi neppiä piilossa.


Yritän selittää neppien päällystämistä näin sanallisesti, se ei itseasiassa eroa tavallisten nappien päällystämisestä juurikaan. Laitan kuvia myöhemmin, jos joku niitä kaipaa. Tämä tekniikka sopii siis varmasti vain ohuille trikoille ja kankaille, paksumpia en ole vielä kokeillut. 

  • Eli ensin leikataan kankaasta neppiä isompi pyörylä, noin 1- 1,5 cm isompi. 
  • Sitten nepin kantaan laitetaan vesiliukoista liimaa, käytin itse ihan tavallista askarteluliimaa puikosta, jolla liiman saa helposti. 
  • Sen jälkeen valmiiksi leikattu pyörylä laitetaan liimallisen nepin päälle, lisätään liimaa nepin reunoille ja sisäpuolelle, jotta kankaan saa rypytettyä nätisti nepin sisään. 
  • Ja sitten puristetaan neppi kiinni eli paikoilleen vaatteeseen. 


Käytän liimaa kankaan ja nepin välissä, koska siten saan ohuen trikoon pysymään nepin sisällä puristusvaiheessa. Itselläni on käytössä kunnollinen neppipressi, en ole kokeillut saako käsin neppiä yhtä tiiviisti kiinni. Ja liimaa käytän runsaasti erityisesti nepin sisäpuolella, jotta kangas varmasti pysyy kunnolla nepin sisällä. Kun liima lähtee ensimmäisessä pesussa pois, siitä ei ole siten haittaa.Ei kommentteja: