keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kesän löytöjä
Pikaisesti muutama löytö kesältä. Tämä kiva punainen tarjotin valkeilla apiloilla on hyvä lisä kokoelmaani...
...samoin tämä krumeluuri metallitarjotin, tämän tyylisiä minulla ei vielä yhtään ole aiemmin tullut hankittua. Myös tuollaisen kivan vanhan lakanan löysin, harmillisesti on jo niin hiuti keskeltä, etten ehkä voikkaan ottaa sitä käyttöön kuten olin suunnitellut.  Taas yksi Finelin emalikippo, mutta erityisen hieno kansi siihen kuului! En ole ennen nähnyt vastaavaa kantta ja sen takia tuon ostinkin.Lasten ykkössuosikit kesälle oli nämä kätevät Walkmatet. Ja niin upeissa kasari väreissä, eikö?! Meidän Reiska -kissakin innostui juomapullojen hihnoista. Nämä ovat kulkeneet kaikki kesän reissut uimarannalle ja automatkoille ja kaikille muillekkin matkoille.Matkalaukku ja nippu saksankielisiä Burda Moden -lehtiä, lähinnä vuodelta -76, muutama -74 ja -83. Mukana kaikissa suomenkielinen ohjelehtinen.Muistaako kukaan Havin ekotuikkuja? Ideana näissä oli se, että tuikkujen alumiinikuoret jäis pois ja sillä tavoin säästyisi luontoa. Ilmeisesti ekotuikut eivät olleet kovin kannattava ajatus, sillä niiden valmistus lopetettiin vuonna 2008. Sääli, sillä itse olin valmis maksamaan enemmän siitä, ettei alumiinkipporoskaa tulisi. Minulla oli ennestään näitä kymmenen kappaletta, nyt löysin kymmenen lisää. Niillä saa jo tosi hienon tuikkuasetelman aikaan syksyn pimeisiin. 

2 kommenttia:

Hempukka kirjoitti...

Heissan!

Mun kaveri ihan aktiivisesti yhdessä vaiheessa pommitti sitä Havia niistä tuikuista. Vastaukseksi sai että ovat juuri uusineet koneet ja sillä uudellä koneella ei onnistu eko tuikkujen teko. Tulossa kuulemma oli, mutta tästäkin on nyt aikaa. En tiedä tämän hetkistä tilannetta.
Kynttilöiden tehtaanmyymälöistä voi saada metallittomia tuikkuja. Ainakin vuos sitten meidän häiden aikaa oli. Se on meilläpäin sen verran kaukana että ei ihan turhan usein tule käytyä. Varsinkin kun on jäänyt kynttilöiden polttaminen lapsen takia vähemmälle.

Mutta palaillaan.

-Emilia

Rouva Kukko kirjoitti...

Niin, vaihtoivat just niitä koneita, mutta suurin syy tais olla se että niiden ekotuikkujen tuottaminen, pakkaaminen ja varastointi oli kuitenkin hankalampaa ja kalliimpaa kuin sellaisten joissa oli se alumiiinikippo. Todennäköisesti ei tule ainakaan ihan heti takaisin, epäilen.

Täytyypä pitää mielessä tuo kun seuraavan kerran ajelee Riihimäellä tehtaanmyymälästä ohi. Jos siellä vaikka oiskin noita kipottomia tuikkuja, aikasemmin ei ole ollut. On varmaan vähän tuurista kiinni.