keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Joulukirput
Meillä oli jouluna pöydässä, koristeena ja käytössä jouluisia kirppislöytöjä, joita on löytynyt pitkin vuotta. Näin joulun viimeisiä rippeitä laatikoitaessa taas vuoden päästä avattaviksi on hyvä hetki esitellä nuo löydöt.

Punainen huopainen pannunalusta mustalla irrotettavalla hirvellä. Olin nähnyt tämän jo aikasemmin eräällä kirppiksellä, mutta vasta joulun lähestyessä hirvi hyppäsi koriini ja jolkotteli kotiin asti. Valkoinen keraaminen rasia, kannella, punaisin sydämin koristeltu, puolalaista alkuperää, mutta nätti mielestäni ja toimii erinomaisesti namujemmana pöydässä. Ihanainen enkelikello, johon liittyy tunnelmallisia lapsuusmuistoja. En kyllä tiiä onko se niin ihanaista se jatkuva kilinä, Isoveikka oli innoissaan, Pikku Tipunen ei niinkään. Kynttilöitä onneksi vielä tänä päivänä saa, tosin oon niitäkin kirppikseltä hamstrannut.
Löysin myös kaksi kappaletta Riihimäen lasin vanhaa Kirsi -nimistä öljytuikkua. Tuikku on suhteellisen pieni, lasinen ja punainen metallikansi. Näitä ei oltu käytetty lainkaan, sydänlanka oli ihan iskemätöntä molemmissa. Pakkauslaatikotkin oli alkuperäiset ja siistit. 
Palaa kauniisti, pakkohan se oli kokeilla. Nämä ovat parina aika ihanat, varsinkin lasitetulla kuistilla, jota meillä ei vielä ole, mutta tulee kyllä olemaan. Jotkut kauniit alustat täytyy vielä löytää. Näillä löydöillä mentiin tämä joulu, edessä kokonainen vuosi löytää uusia aarteita ensi jouluksi. Ihanaa!

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Voi että kun on ihanat öljytuikut! En tiänny, että tommosia on valmistettu Suamesa muinoin.

Rouva Kukko kirjoitti...

Ihan uus tuttavuus on mullekin. Yritin selvittää kuinka vanhat, mutta huonoin tuloksin. Etsintöjä jatketaan.