tiistai 14. tammikuuta 2014

Kirpeän pakkaspäivän purkkipläjäys
Nyt varmasti joku siellä ruudun toisella puolen ajattelee, ett Apua, ei kait vaan taas purkkeja! Mutta kyllä vain, ei voi mitään,  jos on heikkona purkkeihin ja kaiken maailman törppöihin, niitä tulee löydettyä useimmin kirppikseltä.  Mulla oli joulun alla ja vuoden vaihteen ylikin lievä angsti lähtee kirputteleen ja vaikka kävin, ei mitään oikeesti löytyny. Kävelin tyhjin käsin ulos, aatelkaas sitä! 


Viime viikolla sitten taas nappasi ja kotiin viemisiksi pääsi monta huikeeta purkkia. Sekä nämä tarjottimet, perus pyöreä tarjotin kukkakuosilla ja 30-lukulainen pieni rottinkitarjotin lasilla ja kahvalla. Ja todella hyvässä kunnossa, tähän on kiva asetella namuja tai hedelmiä tms. Lisäksi tosi hyväkuntoinen kaffepannu, alumiinia, punaisella kahvalla ja kannella. Tästä tulenee puhdas koriste-esine, koska ei kait alumiinisessa pannussa uskalla kahveja keittää?Entä ne purkit sitten? Löytyi tällainen sarja, tanskalainen, iso kahvipurkki, pienempi teepurkki ja ihan minipieni pyöreä,  joka on kai tarkoitettu säästöporsaaksi, kun siinä on sellainen lovi kannessa. Tai voi kait siihen mausteita laittaa myös. Tanskalaisen sarjan lisäksi tarttui mukaan tuo pyöreä peruspurkki, jossa on kiva tuollainen kiiltokuvakuosi. Tuo matalampi tumman sininen on myös ihanan vanha, KärnKaffe lukee kannessa. Ja sitten, Oi ihanuuksien ihanuus! mikä peltirasia. Siis virolainen,  en osaa sajoa edes onko kuinka vanha, kissan kuvilla koristeltu salkku! Jossa saranoitu, lukollinen kansi! Sisältä kuin myös ulkoa ihan huippukunnossa. Upea! Tätä vois käyttää jopa käsilaukkuna jossain harvinaisessa tilaisuudessa, kun vain raaskis. Lasten leikkeihin tämä ei varmasti päädy. Jos tämä vuosi alkaa näin ihanalla löydöllä, onko koko loppuvuosi sitten pelkkää alamäkeä vai ei?!
(Pahoittelen kuvien huonoa laatua, vaikka yritin hyödyntää aurinkoisen päivän ne muutamat valoisat hetket, vaan jos kamerana on Samsungin tabletin heikkolaatuinen kamera, ei laadusta ole takeita. Tai siis sitä ei ole. Pahoittelen. ) 

4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ihania löytöjä, ja harvinaista herkkua muutenkin löytää tähän aikaan vuodesta kirpparilta yhtään mitään. Tai ite en ainakaan löydä, joten kiva nähdä että joku sentään. :)

Mutta tuo kissasalkku. Kaverini sai samanlaisen lahjaksi uutena joskus kun oltiin pieniä. Se oli varmaan ihan 90-luvun alkua tai 80-luvun loppua, joten en usko että tuo kamalasti paljon sitä vanhempi on, mutta ei varmaan ihan uusikaan. Soma se ainakin on, ei kai niillä vuosilla niin väliä. :)

Maija kirjoitti...

Hauska kissapurkki! Ja kivoja muutki.
Kyllä alumiinipannussa voi kahvin keittää. Itte oon tehny alumiinikattilasa jopa pualukkakiisseliä, äkkiä kun keittelee eikä säilytä sitä ruokaa alumiinissa pitempään. Kysyin kerran yhdeltä lääkäriltä, että mitä haittaa alumiinista voi olla. Se tutki asiaa jostain ja sano, että alumiini ei oo nieltynä vaarallista. Tiiä sit pitäiskö se imeyttää nahkaan, vai miten siittä sit on vaaraa. Kerro mulle, jos tiiät asiasta tarkemmin. :-)

Rouva Kukko kirjoitti...

Kiitos vuositiedosta, on aina hyvä saada tietoja, edes suuntaa antavia. Ja onhan 80-luvun lopusta jo 24 vuotta, että kyllähän kasari jo luetaan retrotksi (^_-)-☆
Eikä niillä vuosilla tosiaan niin väliä oo, mulle kelpaa uudetkin purkit, kunhan vain mielyttää silmää.

Rouva Kukko kirjoitti...

Tuo oli kanssa hyvä tietää, oon sitä alumiiniastioiden kohalla usein miettinyt. Meille on mieliin iskostettu sen vaarallisuus, vaan eihän teflonkaan oo terveellistä. Ei mullakaan oo siitä sen enempää tietoa. Kertyyköhän se sitten ihmiseen ja on sitten tietyssä määrässä vaarallista, kuten esim elohopea. Täytyy ehkä ottaa selvää. Mutta sillä välin taidanpa keittää kaffet punakantisella pannulla.